Ароматна качка з картоплею в рукаві
Ароматна качка з картоплею в рукаві неймовірно смачна та дуже ніжна. Цю страву можна приготувати і на вечерю, і на свято. Подати з рисом, овочами або, як у нашому випадку, з картоплею. Щоб качка вийшла м’яка та смачна, потрібно з увагою підійти до вибору птиці. Віддайте перевагу невеликій тушці з малою кількістю жиру. Птицю потрібно буде попередньо замаринувати. Для цього ми з’єднаємо соєвий соус із медом, лимонним соком, часником і спеціями. Знадобиться не менше години, щоб м’ясо просочилося ароматним маринадом. До того ж вам напевно сподобається сам процес приготування, завдяки використанню рукава для запікання. Просто і швидко. У рукаві м’ясо не висохне, не пригорить, а стане м’яким, соковитим і ніжним. Картопля, вбере в себе весь зайвий качиний жир і стане ароматною та соковитою.
УЧАСНИК КОНКУРСУ
Розбуди в собі Тигра
ІНГРЕДІЄНТИ
- качина тушка — 700-800 г
- картопля — 5-6 шт.
- зелень для прикраси
Для маринаду:
- соус соєвий — 60 мл
- мед — 10 г
- сік лимона — 10 мл
- часник — 1 зубчик
- сіль — 5 г
- чорний мелений перець
- паприка мелена — 3 г
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Підготуйте всі інгредієнти для приготування ароматної качки з картоплею в рукаві за списком. Качину тушку обробіть на шматочки. Ретельно промийте та обсушіть паперовими рушниками. Натріть сіллю та перцем.
Приготуйте маринад. Часник очистіть і пропустіть через прес. У мисці з’єднайте соєвий соус, мед і ретельно перемішайте, щоб він розчинився. Додайте сік лимона, паприку, сіль, перець і часник, перемішайте.
Шматочки курки викладіть у маринад і ретельно перемішайте так, щоб він покривав усі частини птиці. Затягніть ємність харчовою плівкою і залиште на 1 годину за кімнатної температури.
Картоплю ретельно вимийте з овочевою щіточкою, а потім очистіть від шкірки. Овоч наріжте на невеликі шматочки або кубики. Посоліть за смаком.
Качку з картоплею викладіть у підготовлений рукав для запікання разом із маринадом. Ретельно зафіксуйте його з двох боків, щоб рідина не витекла. Запікайте в попередньо розігрітій до 170-180 °С духовці протягом 2-х годин.
Надзвичайно смачна, дуже ніжна і м’яка качка шматочками, запечена в рукаві, готова. Викладіть шматочки на тарілку і подавайте в гарячому вигляді з картоплею та улюбленим соусом. Посипте рубаною зеленню.
Господині на замітку
Ароматна качка з картоплею в рукаві готується досить довго. Щоб прискорити процес, замаринуйте птицю напередодні. Тоді вам залишиться тільки підготувати картоплю, скласти інгредієнти в рукав і чекати, поки вона запікатиметься в духовці.
З ароматною качкою з картоплею в рукаві добре поєднуються такі трави, як майоран, розмарин, шавлія, тархун і чебрець. Додайте їх у маринад, і смак птиці стане більш витонченим.
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.