Цепеліни

Цепеліни — це традиційна і найфірменніша литовська страва, щось на кшталт величезних картопляних галушок із м’ясною начинкою. Їх подають із традиційним соусом зі шкварок. Вона доволі груба, сільська, має доволі примітивний вигляд і дуже неоднозначна на смак. Для тих, хто не боїться експериментів, можна пробувати.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • картопля 1,5 кг
  • цибуля 3 шт.
  • фарш м’ясний 250 г
  • бекон 100 г
  • крохмаль 3 ст. л.
  • перець чорний мелений 1 щіпка
  • сіль 2 ч. л.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

400 грамів картоплі відварюємо в мундирі.

Коли картопля буде готова, тремо на тертці для дерунів сиру картоплю, що залишилася (приблизно 1,1 кг).

Друшляк встановлюємо в миску, на друшляк кладемо лляний рушник і викладаємо в нього подрібнену картоплю. Потім тиснемо картоплю, щоб вона стала більш сухою, але не насухо.

Вичавлену картоплю перекладаємо в миску. У миску з картоплею додаємо 1 натерту цибулину на цій же тертці. Перемішуємо.

Тепер на дрібній тертці тремо варену картоплю і також додаємо її в миску, всипаємо 1,5 столові ложки крохмалю і сіль. Перемішуємо всі інгредієнти.

Далі змішуємо м’ясний фарш, нарізану кубиками цибулю, чорний мелений перець і сіль.

Робочу поверхню посипаємо крохмалем. Картопляну суміш ділимо на 8 рівних частин. Беремо одну частину і формуємо корж, у центр якого кладемо м’ясну начинку.

Потім защеплюємо краї коржа, щоб у підсумку вийшла форма витягнутої котлети. Зліплені цепеліни кладемо на харчову плівку.

У півсклянки води додаємо 1,5 столові ложки крохмалю і вимішуємо його. Кип’ятимо воду у великій каструлі, додаємо сіль і тонкою цівкою вливаємо воду з крохмалем, при цьому весь час помішуємо вміст каструлі. Потім кладемо цепеліни в каструлю і варимо їх протягом 20 хвилин на несильному вогні.

Нарізаємо бекон і цибулину. Викладаємо нарізані інгредієнти в пательню й обсмажуємо до золотистого кольору, солимо за смаком.

Акуратно дістаємо цепеліни з каструлі, викладаємо їх на блюдо, зверху на цепеліни викладаємо обсмажені бекон із цибулею.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Позначки:,
close